Снимка: Flickr

Новосъздадена компания "Уи бай ени порн" ("Порно купуваме всякакво") в Лондон предлага изключителната услуга да изкупува и унищожава всички порно филми и списания.

Основателят, 55-годишният Дейв, създава фирмата със задачата да помогне на всички хора, които се опитват да се отърват от купчините "пикантни" филми.

"Представете си, че намирате хиляда броя. Не може просто да изхвърлите всичко в кофата, прекалено е тежко. А хората освен това се страхуват, че децата, съседите и дори боклукчиите могат да ги открият. Тогава се намесвам аз", обяснява Дейв, който предпочита да не съобщава фамилното си име.

Мотота на фирмата е: "Бързина и дискретност". На това разчитат клиентите на Дейв, които спокойно могат да останат анонимни. При обикновено повикване, той се придвижва със своя миниван, за да дойде и да вземе "стоката" от жилището ви. Не само списания, а и стари филми, видеокасети или плакати.

Интересните материали се изкупуват, а другите се взимат безплатно и се унищожават с помощта на професионална машина.

Дейв, който работи в тази област от 40 години, е много доволен от успеха на фирмата си. В началото той искал да обогати библиотеката си, модел за подражание, където може да се намерят "мръсни списания" с Бриджит Бардо, Урсула Андрес или Ракел Уелч на корицата.

Дори един свещеник е търсил услугите му. "Той се обаждаше от южната част, не мога да кажа повече. Неговата енория давала под наем няколко къщи на стари джентълмени, и когато един от тях починал, свещеникът се оказал изведнъж притежател на купчина порно списания. Дадох му добра сума за колекцията и с нея те платиха за погребението", разказва Дейв.

Въпреки успеха на фирмата, Дейв се съмнява, че хората ще продължат за в бъдеще да използват услугите му. Причина за това бил интернет, който предлагал огромно разнообразие за порно ценителите и измествал вестниците и списанията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase