Снимка: Reuters
fallback

Пхенян се закани да отговори с "безмилостни удари" на планираните за 17 август съвместни военни учения на Южна Корея и САЩ.

Това се посочва в изявление на Комисията за мирно обединение на родината, разпространено от Корейската централна телеграфна агенция, предаде ТАСС.

Oще по темата

В изявлението се уверява, че Северна Корея е "напълно подготвена да се изправи срещу всякакви методи за водене на война".

Предстоящите маневри, в които ще участват около две хиляди военни, се окачествяват като "подготовка за нахлуване в КНДР" и се сравняват с "обявяване на война".

Комисията предупреждава също, че Южна Корея попада "в обсега на прецизни оръжия" на Пхенян.

Южна Корея пък обвинява северната си съседка, че миналата седмица войници на КНДР са прекосили тайно границата, за да поставят противопехотни мини. Двама южнокорейски войници бяха осакатени при експлозии в демилитаризираната зона, която се простира на 2 километра от двете страни на границата.

В замяна Сеул обеща да накара Пхенян да плати сурова цена и поднови пропагандата с високоговорители.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

alexandroff

преди 8 години

До 26 - Глупаво червенотиквениче, при тези неандерталци количеството е за сметка на качеството. Да, имат дост оръжия и военна техника, съветска от преди 50-60 години! С нея ли ще борят Ю. Корея, Япония и САЩ?!? Прочети малко и тогава говори! Какъв удар ще нанесат по САЩ, по-точно как? Не ставай смешен! Ако можеха досега да са го направили хиляди пъти, знаеш колко силно мразят САЩ. А американците не са тръгнали да скачат на никой, иначе досега да са ги изравнили със земята тези ненормалници...

20

Анонимен

преди 8 години

Както винаги ***.вбг преставя половината от новината с обърната прично-следствена връзка....Южна корея скача след като нин патрул тайно проникнал в демиитаризираната зона се е взривил на мини. Сега демонстрира нещо със високоговорители и учение със USA. Северна корея явно се дразни...Та да питам сега в този конкретен случай сравнено със украински аналогии КОЙ е ЕАГРЕСОР ??А? кой?

19

Ким Ум чен ан ин

преди 8 години

Тези от Пинг Понг .. ъъ сори Пхе Нян ! са много зле.

fallback