Снимка: Twitter
fallback
Млада турска двойка встъпи в брак и покани близо 4 000 души на сватбата си.
 
Пищните сватбени тържества не са невиждана гледка в Турция, но това е необикновено празненство. Тъй като младите – Фетхула Юзюмчуоглу и Есра Полат, вместо да отпразнуват пищно встъпването си в брак, нахраниха 4 000 бежанци, живеещи в пълна бедност. 
 
Традиционно турските сватби продължават няколко дни, но с кулминация в последната вечер – пищно тържество, разказва "Мирър". 
 
Но сватбарите в настоящата история избират да дарят спестяванията на своите семейства за тържеството и да споделят празника си с бежанци, живеещи в пограничния турски град Килис. Булката, облечена с пищна булчинска рокля и скъпа тиара се реди зад тезгях и сипва храна на сирийците. 
 
Щедрата идея всъщност е била на бащата на младоженеца, Али Юзюмчуоглу, доброволец в местна организация, която помага на бежанците. 
 
Пред британски издания младоженката Есра коментира как е приела предложението. ''Първоначално бях шокирана, когато Фетхула ми каза за идеята, но после бързо се съгласих. Беше толкова прекрасно преживяване. Щастлива съм, че имахме възможността да споделим сватбената си трапеза с хората, които имат истинска нужда''.
 
Фетхула пък смята, че това е един от най-хубавите моменти в живота му и смята, че е едно добро начало на брака му.
 
"Виждайки щастието в очите на сирийските деца е безценно. Ние започнахме нашето пътешествие към щастието, правейки другите щастливи и това е велико чувство", твърди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

РибиДиби

преди 8 години

До ШибиРибиАми разкажи ни ти какво си направил. За бежанците ли си събрал нещо, за сираци ли? За стари хора? За бездомни кучета? За гладните социална кухня ли си направил? Хайде, чедо, разкажи, да попием светлия ти пример.

33

ШибиРиби

преди 8 години

И аз се съмнявам че българин ще нахрани гладни. Най много да дари някоя изгнила тиква за бежанците и да събере кметовете на съседните села и градове на чеверме по случай дарението.

32

Анонимен

преди 8 години

Не е по темата но държавния подстрекател Демирташ, вчера отиде в Брюксел, при европейските си инвеститори. Какъв цинизъм! Обръча около ПКК се стеснява и господина, все едно че той ще кара пкк да хвърлят оръжието. Умник е той но и хората не са прости. Пиша това, понеже се съмнявам че ще излезе по Вашите медии.

fallback