Снимка: Reuters, архив
fallback

Провокирани от разбунилото духовете убийство на лъва Сесил, американски авиолинии обявиха, че вече няма да транспортират на полетите си ловни трофеи. Това включва останки от лъвове, леопарди, слонове, носорози и биволи, съобщава БиБиСи.

Въпреки това, те не са обявили конкретните причини за решението си. Авиолиниите Делта имат директни полети от Америка до различни градове в Африка и многократно са били обект на подписки да забранят преноса на подобни трофеи.

Американските авиолинии пък обявиха в Twitter, че веднага прекратяват да пренасят ловните трофеи на борда на своите полети, макар че летят едва до осем летища из региона на Сахара.

Още няколко други авиолинии обявиха, че започват, или скоро ще въведат забраната за превоз на ловни трофеи на бордовете си.

Лъвът Сесил беше убит от американския зъболекар Уолтър Палмър, а това предизвика вълна от коментари и негодувание в социалните мрежи и Зимбабве поиска Палмър да бъде екстрадиран.

Междувременно подписка в САЩ успя да събере нужните подписи, което според американското законодателство позволява Палмър да бъде екстрадиран. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback