Снимка: архив, Reuters
fallback

Нов скандал с американски ловец, който не е имал разрешително да ловува и който вероятно е убил лъв, разтърси в Зимбабве, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, като се позоваха на властите в страната.

Днес беше арестуван Хидман Сибанда, собственик на агенцията за организиране на сафарита "Ниала Сафарис". Арестът е извършен във връзка с американски клиент на агенцията, който през април е убил лъв.

Подозира се, че американецът не е имал разрешително за ловуване на лъвове. Арестуваният шеф на агенцията за сафари сътрудничи на разследването.

Правителството на Зимбабве съобщи и името на американеца и това е Ян Сисмар Сиески, роден в щата Пенсилвания.

Правителството на Зимбабве нареди голяма проверка на целия ловен отрасъл в страната след смъртта на стария лъв с черна грива Сесил, обитател на природния резерват Хванге, където беше любимец на туристите. Той е бил убит извън резервата от американски стоматолог и почитател на лова на 1 юли. Лъвът е починал от рана, нанесена му с лък. Властите твърдят, че животното е било подмамено от ловеца извън резервата.

След убийството на лъва Сесил, което предизвика възмущението на знаменитости като Бриджит Бардо и Арнолд Шварценегер, властите на Зимбабве вчера въведоха ограничения на лова на едри животни. Тези ограничения включват забрана за ловуване на такива животни в района на резервата Хванге.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Румбо

преди 8 години

Виждате ли колко е важно да си пазите касовата бележка и фактурите(от сафарито)!Иначе богатите серсеми дето дават луда пара за лов на едър дивеч не са проблем!С парите им може да се спасят много животни!Ако не бъдат окрадени,естествено....Най-голямата опасност са местните бракониери,убиващи огромни количества животни!

25

Още от Възмутен

преди 8 години

Виждала съм 5-те големи на сафари в Танзания.Гледката неможе да се опише с думи,тя само може да бъде запомнена завинаги!Когато джипът ни достигна до лъвския прайд,на около 6-7 метра,аз плачех от щастие.Така че,драги ми ловджии,Вие сте най-долното племе,което човечеството е виждало-да плащаш над 50 000 долара,за да разстреляш красотата в природата...Това би могъл да го направи само един много,много болен мозък.

24

Анонимен

преди 8 години

Тоя Ян Сиески е 100 % поляк. Какъвто и да е ,сафарито и лова за удоволствие трябва да се забрани в целия свят.

fallback