Снимка: архив Reuters
fallback

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е взела решение да се кандидатира за четвърти мандат през 2017 година, съобщава сп. "Шпигел", цитирано от РИА "Новости" и bTV.

Според изданието, което се позовава на осведомени източници, Меркел вече е обсъждала подготовката за изборната кампания с Петер Таубер и Клаус Шулер от ръководството на Християндемократическия съюз.

Предполага се, че официално решението на Меркел ще бъде обявено в началото на 2016 година.

Тя заема канцлерския пост от 2005 г. насам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

НФБ

преди 8 години

До заряДано и Путин вземе за 4 мандат поста на президент. .Да е жив и здрав и дано има достойни наследници. Само твърд курс срещу сащ ще спаси света от световните лихвари

17

999*

преди 8 години

Не беше ли една от немската преса , яростна в критиката си към Путин и Ердоган и ги обвиняваше в тоталитарен режим???Що е това? 4,ти мандат за Меркел?Демократично ли е това? Що за режим е това ?

16

Гай Баньо Ориджинал

преди 8 години

То не беше ДойчО ВельО то не беше Свободна Гейропа не беше чудо...Сталин Хитлер Стената кУмунИзЪма ала бала ръца-пръца иииии....за четвърти път дойчовските шопи ще си изберат комсомолска секретарка и даскалица по руски език от ГДР да ги управлява...Конрад Аденауер Шлемник Битенхауер репресирани депресирани айн-цу цвайн-цу дрън- дрън и пръц.

fallback