Снимка: БТА
fallback

Организаторът на сафарито, по време на което американски стоматолог и ловец уби лъв с черна грива в Зимбабве, който е защитен вид и любимо животно на народа на тази страна, каза, че неговият богат клиент от щата Минесота е напълно невинен, предаде Франс прес.

Тео Бронкхорст, който живее в град Булавайо, втория по големина в Зимбабве, заяви, че е имал законно разрешително за сафарито, в което беше убит лъвът Сесил. За сафарито американецът Уолтър Палмър е платил 55 000 долара, добави Бронкхорст.

Oще по темата

"Палмър е напълно невинен по този случай. Той си купи правото да участва в сафари и участието му беше напълно законно", каза организаторът на сафарито.

"Бях ангажиран от клиент да организирам ловна експедиция за него и ние убихме стар мъжки лъв, за който мислехме, че е преминал възрастта за възпроизвеждане. Не мисля, че сме направили каквото и да е незаконно", посочи той.

Убийството на лъва обаче потресе Зимбабве и министерството на околната среда на тази страна поиска екстрадирането на Палмър, за да отговаря за действията си.

"Това искане е недалновидно и само ще принуди клиентите, плащащи в чужда валута да се запитат дали трябва да продължават да идват в Зимбабве", каза Тео Бронкхорст.

Убитият лъв Сесил беше на 13 години. Той беше и любимец на чуждестранните туристи и обект на изследване на университета в Оксфорд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 8 години

До dp арбалет 4адо арбалет

50

vens

преди 8 години

а, ама за това ли го търсят да го екстрадират

49

dp

преди 8 години

Дали според "законите" които някой си е написал някъде е виновен не знам и не ме интересува.Да ловуваш за прехраната си ако няма какво друго да ядеш е ОК, предполагам.Но да хукнеш ти да убиваш за едното удоволствие е гнусно.Що за смачканяк трябва да е човек опитващ се да си докаже, че не е слабакубивайки с пушка беззащитни животни. Що не опита на равни начала, тъпизли ***.

fallback