Снимка: Reuters, архив
fallback

Русия до три години ще възстанови снетите от въоръжение бойни железопътни ракетни комплекси (БЖРК), информира "Независимая газета". Новият проект "Баргузин" ще замени съветските модели "Молодец", напомня вестникът.

За Русия това е не само военна, а също така икономическа задача - тя ще изисква да бъде модернизирана практически цялата жп мрежа в страната. Всички дървени траверси например ще трябва да се сменят с бетонни, защото само така новите ракетни комплекси ще може да се движат по релсите.

По проекта се работи форсирано, изтъкват източници на вестника от министерството на отбраната.

"Тъкмо него е имал навярно предвид президентът Владимир Путин, когато заяви, че Русия ще намери адекватен и изненадващ отговор на действията на САЩ с цел модернизация на тяхната противоракетна отбрана", допуска изданието, цитирано от Би Би Си.

Проектът ще погълне големи човешки и финансови ресурси - според източници на "Независимая газета", той ще смекчи последиците от икономическата криза.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Бойко не Борисов

преди 8 години

До Боби Боби не учи невежите, неблагодарно дело е,

56

Бойко не Борисов

преди 8 години

Защо рашистите ще сменят траверсите ВЕ, То ,,Баргузин,, е по лек, по точен и по защитен от ,,Молодец,,, *** като сте преписали от свободната преса, кво да правя, ВЕРВАМ ВИ,

55

Анонимен

преди 8 години

Защо не проверите на кои служби са били агенти сегашните кметове на селата и градове около границата с гърция . Ами проверете на кои служби служиха така наречените бизнесмени дето окрадоха даржавата .моля направете справка ида не се окаже че не на сащ еми на друга даржава и служба. Срещата се коя нали

fallback