Снимка: Reuters
fallback

Решението на Вашингтон да въведе нови санкции спрямо руски граждани и компании показва, че САЩ са направили избор към усилване на конфронтацията, заяви руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

"Вашингтон обяснява този подход с положението в Украйна, но вместо да подтиква Киев към изпълнение на Минските споразумения, той продължава да залага на разширяването на санкционната кампания срещу Русия", се казва в позицията на руското МВнР.
 
Руското дипломатическо ведомство препоръчва на американските политици да се замислят над това, че такива провокационни действия не само рушат тъканта на руско-американските отношения, но и не спомагат за взаимодействие при решаване на други световни проблеми, посочва министерството.

"Тази линия, естествено, няма да остане без ответна реакция от наша страна", се казва в позиция на Москва.

Оповестената от САЩ вчера добавка към санкционния списък включва включва хора, свързани с руския газов търговец и милиардер Генадий Тимченко, операторите на кримските пристанища и бивши украински длъжностни лица и фирми.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

152

Анонимен

преди 8 години

Spoko ,bratushki ,imalo edno vreme plan na A.Saxarov /ne vervayite na ochi,no e istina/ za geofizichno oruzhie:soliden termoyad v 2 kritichni tochki na Amerika:/kakvi,ayde nauchite sami/-pisna da cheta gluposti.Da i u Rossii net problem s realizacieyi :4202.Samo rusnaci ne napadat,no vinagi pechelyat v zashtita,kstati,Putin v shax igraet tochno taka,bez agressii,no vinagi pecheli v zashtita!

151

муспи

преди 8 години

Във всички пророчества за последната война и края на света, включително и мюсюлманските не става дума за Америка, за голямата задокеанска държава, сякаш я няма? Та каква ще е тази световна война ако не дойдат самолетоносачите и почнат да ръсят бомби?! Америка наистина няма да я има, някакъв страшен природен катаклизъм ще я унищожи напълно. Спасиба Господи!

150

Анонимен

преди 8 години

Толко са космически темповете на развитие в русия че чак се напълни страната с бедстващи западняци които припадат от радост че ще живеят в русия

fallback