Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Споразумението по иранската ядрена програма е катастрофа за терористичната групировка "Ислямска държава". Такъв коментар направи върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини по време на посещението си в Техеран. По думите й постигнатото споразумение за ядрената програма открива път за по-голямо сътрудничество между Иран и света.

Иранският президент Хасан Рохани определи като конструктивна срещата с върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Рохани подчерта, че Техеран ще подходи сериозно към изпълнение на условията от сделката по иранската ядрена програма, тъй като в нея са вложени твърде много политически усилия. Той добави, че държи на сътрудничеството с европейските държави, защото е важно за търговията на страната. 

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

тъжно

преди 8 години

Доживяхме ислямистка да ръководи европейските външни работи.

19

ПияндетоОтКремъл

преди 8 години

Иран ще ни разкажат играта.

18

КраварятОтФашингтонъ

преди 8 години

Ако " върховния представител на ЕС за външна политика и сигурност Федерика Могерини" е направила този коментар то аз нямам думи ... тази женица не е адекватна ! Иран са и винаги са били против ИД ! Факта че се подновяват отношенията с ЕС и ФАЩ които между другото подкрепят ИД но с уточнение че са за по-умерените ислямисти ... как позицията им ще се промени спрямо ИД ? Кого заблуждават тези бюрократи ?

fallback