Снимка: Reuters, архив
fallback

В Сан Франциско градските власти са решили да направят опит да се преборят с неприятната миризма на урина по улиците, като боядисат стените с боя, която връща струята към пикаещия, съобщи Ройтерс.

Директорът на местната служба за поддръжка прочел в социалните мрежи, че такава боя се използва в един от кварталите с нощни клубове на Хамбург, за да бъдат отучени любителите на бирата да се облекчават на улицата.
 
Боята "Ултра-Евър драй" (Ultra-Ever Dry) се предлага като суперхидрофобно покритие, което отблъсква повечето течности. Ако се уринира срещу повърхност, боядисана с такава боя, струята се връща и опръсква панталоните и обувките. Идеята се, че следващия път, когато решите да се изпикаете на обществено място, ще се замислите, казва говорителка на общинската служба.

Миналата седмица в Сан Франциско този метод вече е изпробван в рамките на пилотен проект в райони около барове и на места, където има много бездомници. Поставени са и предупредителни табелки на английски, испански и китайски.

По-евтино излиза да се боядисва с такава боя, отколкото да се плаща на общински служители да мият с парочистачки замърсените стени, казва служителката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

До блока на баба ми има едно капанче, където кварталните безделници по цял ден киснат. Собствениците са им направили две тоалетни, но пияндурите пак си пикаят на стената на блока. Явно така ги кефи. Да направят законите така, че като ги снимат да ги глобяват и да им налагат наказание обществено-полезен труд, да видим дали няма да се научат да пикаят в тоалетните.

15

Анонимен

преди 8 години

MI NAPRAVETE TOALETNI BE

14

Анонимен

преди 8 години

До комунистВ БГ пиакят навсякъде, само не и в ***. Млък бе! Ти сам сам опикаваш собственият си дом.

fallback