Снимка: Reuters, архив
fallback

Над 1200 мигранти, предимно от Африка южно от Сахара и от Сирия, слязоха днес на брега на остров Сицилия, след като бяха спасени в Средиземно море от два кораба - норвежки и ирландски. Това съобщи Франс прес, като цитира италианската брегова охрана.

758 мигранти слязоха на брега в Палермо, от тях 133 жени и 27 деца. Те били спасени в открито море, край бреговете на Либия, от норвежкия кораб "Сием Пилот", който участва в операцията "Тритон".

468 мигранти, сред които седем бременни жени, слязоха на брега в Подзало, доведени от ирландския кораб "Ниам".

По данни на Международната организация по миграцията до 10 юли над 150 000 мигранти са пристигнали в Европа по море от началото на годината, половината от тях в Италия.

Над 1900 мигранти са загинали в морето до бреговете на Либия тази година, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ком

преди 8 години

Г-жо, Камелия Цветанова,съгласно БТРечник емиграция (емигрант) е доброволно (несъгласовано с Евросъюза ),принудително преселване по политически,икономически или други причини.Не натрапвайте МИГРАНТИ- що е то?Миграция на птиците?А другата причина е ясна-Европа да се задръсти религиозно ислямски,финанасово с безработица и с много работа за Хелзинския комитет.

16

до 16

преди 8 години

Евреите!

15

балама

преди 8 години

"Спасени", друг път - това си чиста проба военна операция по предислоциране на огромни маси черни, посредством ресурсите на НАТО. Целта е да се заличи европейската ХРИСТИЯНСКА идентинчност. Това е една мащабна АНТИХРИСТИЯНСКА операция. Поредната след османската и арабската инвазии, само че днес под прикритието на "хуманитарна операция". И на зап. европейците нали им промит мозъка от медиите с толерастия и мултикултурализъм, сами си го вкарват, че и ние ще го отнесем.

fallback