Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Пентагонът изстреля успешно ракетата-носител "Делта 4". Тя ма за цел да въведе в орбита нова сателитна система за американската армия, което ще позволи високоскоростно предаване на данни между различни бойни единици, намиращи се на големи разстояния една от друга.

Изстрелването е част от съвместен проект на министерствата на отбраната на САЩ и Австралия.

Ракетата ще позволи на Пентагона високоскоростно предаване с минимално забавяне до наносекунда на данни между военни кораби, самолети и наземни войски, както и получаването на информация за времето.

Първата система от този тип беше изстреляна през октомври 2007 г., за да осигури комуникацията от Западното крайбрежие на САЩ до Югоизточна Азия, която се намира в зоната на контрол на Тихоокеанското командване на САЩ. 

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

До Анонимен 61

преди 8 години

"dobre de razbrahme rusia sa taksiti na nasa". Нищо не си разбрал. Няма и да разбереш, просто двете клетки, дето се плицикат в черепчето ти трудно установяват контакт. Глупакът едно си знае, едно си бае. Уж ембарго, ама хората си търгуват и то със стратегически стоки. Руснаците са разработили перфектни ракетни двигатели и ги продават. 30% от титана за американската авиация и подводници идва от Русия. Бюрото Як консултира янките по скапания самолет F-35. Също Ю.Корея по тежка ракета. Италия -по

44

Макейн

преди 8 години

Спираме с поръчките на *** ракетни двигатели.

43

Анонимен

преди 8 години

Изтреляли-неизтреляли няма значение . Ако загубите сателитен сигнал по вашта сат ТВ и нямате вечи достъп до сат.наигацията - мятайте се на колата със само най-необходимото (храна,вода) и бегом в планините.Първите които ще паднат при една война са сателитите.И бог да ви е на помощ, и да ви пази.

fallback