Част от продаваното село. Снимка: italianways.com
fallback

Средновековно италианско село се продава в италианската област Умбрия. Дори цената му е фиксирана - 22,8 милиона евро, пише в. "Кориере дела сера".

Преди броени дни редица гръцки острови бяха обявени за продан. Ако обаче не искате да инвестирате в имот в Гърция, то се появи нова интересна оферта. Това е Постиняно - село, което е част от община Селано в провинция Перуджа, в областта Умбрия.

Обявата за продан се появи в сайта на британската агенция за недвижими имоти Джаскън Стопс енд Стаф. В нея се говори, че се продават общо 95 стаи и 87 бани. Офертата включва общо 59 имота и една църква - всички определени като обекти от исторически интерес от италианското министерство на културните ценности.

Продава се и един ресторант, наречен Червената къща. Общата площ на продаваните имоти е 4785 квадратни метра, отбелязва БТА.

Самите жилища са с площ от 60 до 190 квадратни метра. Всички имоти неотдавна са били реставрирани по проект на двамата италиански архитекти Матео Скарамела и Дженаро Матачена.

Според историците, през 11-12 век продаваното село е било замък с прилежащи къщи, а днес си търси милионер, за да го купи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Dobermann

преди 8 години

моя грешка - има такова село. :D

7

Dobermann

преди 8 години

Гугъл не намира абсолютно нищо за село с такова име в Италия -> такова село не съществува.

6

Анонимен

преди 8 години

И АЗ СИ ТЪРСЯ МИЛИОНЕР ...МОЖЕ И ДА ПЕНСИОНЕР...НО ДА Е МИЛИОНЕР!

fallback