Снимка: архив Булфото
fallback

България е в много по-добра ситуация от Гърция, защото в страната работи валутен борд. Това обяви световният икономист и бащата на валутния борд у нас проф. Стиф Ханке пред bTV.

Той похвали българската фискална система като много дисциплинирана и нарече българският лев клонинг на еврото.

Oще по темата
Според професора една от основните причини за състоянието на Гърция е фактът, че тя е била приета в еврозоната без да е готова да приеме еврото. „Така се създаде един гигантски морален риск. Те изхарчиха много пари, взети на заем, които никога няма да върнат”, каза още Стив Ханке.

Световноизвестният икономист нарисува в песимистични краски бъдещето на Гърция. Той нарече правителството на страната комунистическо и го обяви за „напълно некомпетентно”, защото унищожава банковата система.

Според Ханке не е изключено в Гърция да се настани много тежка депресия и нещата да се влошат още. Той предупреди, че това положение няма как да не засегне и българите, живеещи в южната ни съседка.

„Банките в Гърция са много близо до банкрута, освен ако не бъдат подкрепени”, каза още проф. Ханке.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 8 години

Господарите хвалят роба..:) И гълчи бунтарите, които искат да "унищожат банковата система" (която по принцип трябва да бъде унищожена..)

83

Анонимен

преди 8 години

За нас през цялото време беше и все още е щастие, че можем да ползваме съветите на този човек. Той измисли как да направи нашета финансова система нормална на фона на тази лудост която се случва навсякъде в Европа. Много малко страни останаха с разсъдъка си, останалите печатат пари и харчат сякаш това са хартийки от Монополи. Вместо да затегнат колана, те имат огромен дълг и продължават да го увеличават наричайки кредиторите "терористи", заемат ли заемат още пари и няма кой да спре тази лудница.

82

Анонимен

преди 8 години

POD MADROTO RAKOVODSTVO NA BOIKO BORISOV BALGARIA E RESHAVASHT FAKTOR VNA BALKANITE I EVROPA.

fallback