Снимка: архив, Reuters
fallback

Регионален лидер на лявата испанска партия "Подемос " ("Ние можем") - съюзник на гръцката СИРИЗА, заклейми споразумението между еврозоната и Гърция, заявявайки, че Европа се е опитала да направи "финансов държавен преврат", целящ да превърне Гърция в протекторат, предаде АФП.

"Целта на действията в Гърция е да бъде извършен финансов държавен преврат, (страната) да бъде превърната в протекторат", заяви Пабло Еченике, бивш евродепутат, а сега регионален народен представител.

Oще по темата

"Няма европейска солидарност", гневно заяви Еченике, първият представител на "Подемос", коментирал споразумението, сключено в Брюксел.

Еченике е известен с радикалните си позиции в антилибералното движение, ръководено от Пабло Иглесиас, генералния секретар на "Подемос".

Испания, където ще се проведат парламентарни избори в края на годината, следи много внимателно ситуацията в Гърция, тъй като за малко повече от година "Подемос" стана третата политическа сила в страната след Народната партия (дясна), която сега е на власт, и Социалистическата партия, отбелязва АФП. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 8 години

Интересно Микоу и Бокоу колко ли пари лапат от ЕС за да тормозят нас гражданите

45

Анонимен

преди 8 години

Е стига с това че гърците са мързеливи .Истаната е че когото си сам с-у 12 не можеш да успееш и те поставят на колене ,затова и страните от източния блок ги приемат 1 по 1 в Съюза

44

Анонимен

преди 8 години

ZEITGEIST ADDENDUM - САМО ЗА НЕПРОСВЕТЛЕНИ ЛЮДЕ !!!!

fallback