Снимка: bgonair.bg
fallback

Над 21 млн. души са засегнатите при последната хакерска атака срещу американското правителство. Лична информация и данни на държавни служители, кандидати за работа, федерални контрактори и повече от един милион техни партньори е попаднала в ръцете на кибер престъпниците. Новината беше потвърдена официално от Вашингтон.

Според Офиса по мениджмънт на личния състав броят на засегнатите е 5 пъти по-голям от очакваното. Всеки служител или кандидат за работа, който е бил проучван или интервюиран след 2000 г. е уязвим. Засега обаче не е на лице злоупотреба с данните, които включват финансова информация, криминални записи, имена и адреси на държавни служители и техните роднини.

Това е втора голяма кибератака срещу Офиса по мениджмънт на личния състав. Миналия месец тя достигна до данните на 4,2 млн. души.
Според американските власти сега вирусът е различен, но е свързан с първия. Миналият месец шефът на американското разузнаване Джеймс Клапър заяви, че Китай е главният заподозрян за масивните хакерси атаки.

По-рано тази седмица Хилари Клинтън кандидатът на демократите за президент също коментира, че Китай се опитва да хакне всичко, което не се движи в Америка. Тези думи бяха определени от Пекин като безотговорни и необосновани.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:



Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

ДО 13КЪДЕ ВИДЯ ЗЛОБАТА? ТУК Е САМО СМЯХХХХХХ!!!!

12

до 7

преди 8 години

браво на верващия(си).

11

има ли

преди 8 години

Има ли още някой да не е разбрал,че всичко е бизнес и манипулация?!

fallback