Алексис Ципрас. Снимка: Reuters
fallback

Гръцкият премиер Алексис Ципрас е уверил в телефонен разговор руския президент Владимир Путин, че Атина продължава диалога с кредиторите, съобщи помощникът на руския държавен глава Юрий Ушаков, цитиран от ТАСС.

Oще по темата

Ушаков уточни, че в разговора за резултатите от гръцкия референдум Ципрас е информирал Путин за обстановката в Гърция и че контактите с европейските й кредитори продължават. От руска страна е била изразена подкрепа за усилията на гръцкото общество за излизане от кризисната ситуация, в която се е озовала страната.

Двамата ръководители са разисквали и някои въпроси на по-нататъшното развитие на руско-гръцкото сътрудничество, информира по-рано днес пресслужбата на Кремъл. Путин е изразил подкрепа за народа на Гърция при преодоляването на трудностите, пред които е изправена страната, посочва Кремъл.

Гръцкият премиер Ципрас разговаря по телефона и с германския канцлер Ангела Меркел и се е съгласил да представи предложение на Гърция за постигането на споразумение за финансова помощ на утрешната среща на върха на ЕС. Това съобщи гръцки правителствен представител, цитиран от Ройтерс. Представителят, който говори при условие за запазване на анонимност, не каза повече подробности за разговора.

Ципрас е говорил по телефона и с президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, информира Франс прес. От своя страна президентът на Гърция Прокопис Павлопулос е имал телефонен разговор по обяд с френския си колега Франсоа Оланд.

Тези разговори са се състояли по време на почивка на заседанието на ръководителите на всички гръцки партии, свикано от Ципрас под егидата на Павлопулос. Снощи след обявяването на победата на отрицателния вот на референдума Ципрас говори по телефона с Оланд, припомня АФП, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Гуруфакис

преди 8 години

до НезначителенТози дълг Гърция няма да го връща никога, не го мисли!

22

Незначителен

преди 8 години

До ГуруфакисМноооооооого са мъничко за 400 милиардния им дълг. И ще им стигнат за седмица, две за да са им отворени банките. А и летния туристически сезон не е безкрайно дълъг. Да наливат в сито. И все пак "The life is not only good, it is interesting".

21

Гуруфакис

преди 8 години

Русия и Китай са готови да налеят 15 милиарда в Гърция за дни, но няма да се стигне до там - германците ще клекнат както винаги. Чичо Сам не иска руска военна база в Гърция...

fallback