Снимка: архив, БулФото
fallback

След атаката в Тунис, при която въоръжен мъж уби десетки туристи на плажа на хотел, европейците, които отиват на море това лято, се насочват към Испания, България и дори Гърция, отбелязва Ройтерс.

Преди нападението, отговорност за което пое джихадистката групировка "Ислямска държава", туниският туристически сектор тъкмо се възстановяваше след вълненията по време на Арабската пролет.

Oще по темата
В резултат Тунис се превърна в популярна евтина дестинация за европейците, искащи да събират тен.

Атаката миналата седмица, при която ислямист уби 38 души, предимно британци, обаче засили опасенията за сигурността в тази страна, след като двама негови съмишленици застреляха в музей в столицата Тунис 22 човека, 21 от които чужденци.

Сега много туристи, планирали или резервирали почивка в северноафриканската държава, се насочват към други места.

Малко вероятно е хората, възнамерявали да почиват в Тунис, да се спрат на далечни дестинации, коментират анализатори.

Малдивите, Мексико и карибските острови по принцип предлагат по-скъпи почивки и привличат други тип туристи.

Очаква се най-големият печеливш да е Испания, която преследва същата таргет група - хора, които искат да почиват на ол инклузив, или да получат качество на прилична цена.

България и Турция, които загубиха много от руските туристи заради икономическата криза, обаче може да се окажат популярни и изгодни алтернативи на Испания, отбелязва Ройтерс.

Според експерти част от западняците, които няма да отидат в Тунис от съображения за сигурност, не биха почивали и в Турция, която граничи с опустошената от кървав конфликт Сирия. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 8 години

Първо Ройтерс не може да прогнозира кой къде ще ходи.Второ,руснаците не са спрели дахходят на почивка,най-малкото по икономически причини,както много им се ще на западняците.Руснаците си ходят на готини курорти и не идват тук заради ожесточената анти руска политика,която води Плевнелиев.Освен това трябва да си психопат да ходиш в БГ на море.Всеки който е запознат знае защо.

32

:-)

преди 8 години

Идат туристи..... идат, ама не стигат. Кой, освен ако не е пиян западен тийн, ще дойде на бетонената ни Ривиера? Знаем сънищата на гладната кокошка...

31

някои си

преди 8 години

Действителност която я знае всеки един полицай! Странно защо на слънчев бряг и златни пясъци командироват само прегрешили полицаи без елементарни познания на закона.. ФАКТ!А сега кой филм да гледаме ?!Прочети още на: dnes.bg/world/2015/07/04/idat-li-turisti-ot-evropa-kym-rodnite-plajove.268889#comment-newest

fallback