Снимка: bgonair.bg
fallback

Американската агенция за национална сигурност е шпионирала германски министри. Германски вестници твърдят, че телефоните на държавни ръководители от 90-те години са били подслушвани. Има данни, че вицеканцлерът Зигмар Габриел също е бил подслушван.

В публикация на Süddeutsche Zeitung се съобщава, че 69 телефонни номера на видни фигури от администрацията са били следени. Изданието се позовава на документи, публикувани от Едуард Сноудън в Уикилийкс.

Сред подслушваните лица фигурира вицеканцлерът Зигмар Габриел, както и името на Оскар Лафонтен, финансов министър в края на 90-те години.

След разкритията на Едуард Сноудън и гръмналия шпионски скандал, Меркел бе сред европейските лидери, които осъдиха американските действия и заявиха, че това е недопустимо в отношенията между партньори. Информацията излиза няколко дни, след като стана ясно, че Съединените щати са следили кореспонденцията на редица френски компании.

В документите на Уикилийкс не се съобщават конкретни имена, но според данните службите са достигнали до поверителна информация за експортни договори на стойност 200 млн. долара. Те са в секторите телекомуникации, енергетика, транспорт и здравеопазване.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

То вече ще е новина кого НЕ са подслушвали краварите от Уса!

9

боц

преди 8 години

САЩ е най-демократичната държава в света!Американците имат право да сключват гей-бракове, да се трепят по десетина в училищата, да донасят на танковете си демокрацията в целия свят, да унищожават цели дъжави (северна Африка), да подслушват дори и майките си докато са тоалетната!Това е ДЕМОКРАЦИЯ ПО АМЕРИКАНСКИ!

8

<><>

преди 8 години

Този сайт може скоро да бъде закрит ако продължава да публикува подобни новини !

fallback