Снимка: Reuters

В частен разговор британският премиер Дейвид Камерън допуснал, че евентуалното излизане на Гърция от еврозоната може да е добра възможност за Атина да реши икономическите си проблеми, съобщи ТАСС, цитирайки британския в. "Гардиън".

Вестникът се позовава на изтекла от обкръжението на премиера информация от негов частен разговор с колега от Европейския съюз по исканията му за реформи в ЕС.

"Във връзка с Гърция премиерът се пита дали е разумно от страна на Ангела Меркел да се съгласява дискусията с Атина да се състои на равнище министър-председатели и размишлява, че за Гърция може да е по-добре за напусне еврозоната, за да сложи в ред икономиката си, макар да признава, че и това крие сериозни рискове", се казва в работна бележка, цитирана от всекидневника.

"Гардиън" отбелязва, че коментарите на Камерън може да предизвикат известно раздразнение сред лидерите от еврозоната, които се борят да предотвратят изпадането на Гърция в дефолт и излизането й в резултат на това от еврозоната.

В Брюксел днес ще се състои нова извънредна среща на Еврогрупата в пореден опит за постигане на споразумение между Гърция и нейните кредиторите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase