Снимка: bgonair.bg
fallback

Поредна нощ на протести в Армения. В столицата Ереван жителите на града излязоха по улиците, за да изразят недоволството си от плановете на правителството да повиши цената на електроенергията. Този път обаче полицията взе решение да не предприема никакви действия по отношение на демонстрантите.

Демонстрантите са блокирали голяма част от центъра на града, което затруднява преминаването на средствата за масов транспорт и автомобилите. Полицията призова инициаторите да освободят кръстовищата, за да бъде възстановено нормалното придвижване по улиците.

Арменците организират протести от 19 юни насам. Поскъпването на електроенергията е с близо 17%. Това е третото поред вдигане на цената от правителството през последните 3 години и четвъртото от 2009 г. насам.

Според електроразпределителната компания искането за повишаване на цените е следствие от обезценяването на арменската валута – драм.

Президентът Серж Саркисян отдавна е обект на остри критики заради планираната конституционна реформа - той се стреми към въвеждането на парламентарна система на управление. Наблюдателите предполагат, че така Саркисян иска да си гарантира позициите като премиер, тъй като след изтичането на втория му президентски мандат през 2018, той няма право да се кандидатира повече.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Freiburg

преди 8 години

V Armenia vtori Maidan njama da ima.

16

99999

преди 8 години

До юбе1ралес15 ст. дневна , 11 ст. нощна

15

юбералес

преди 8 години

В Армения има една АЕЦ, която е руска собственост, ел.мрежата е руска собственост, тръбите са на Газпром, нефта идва от Русия. Армения е 100% енергийнозависима от Русия. Задниците на арменците принадлежат на Русия. А защо не казват каква е цената на тока?

fallback