Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия не влиза в оръжейна надпревара със Запада, тъй като от това ще пострада икономиката й, заяви главният съветник на президента Владимир Путин по външнополитическите въпроси Юрий Ушаков, цитиран от Ройтерс.

Русия не влиза в надпревара във въоръжаването, а се опитва по някакъв начин да реагира на възможни заплахи, нищо повече. Ние сме против оръжейната надпревара, която би отслабила възможностите ни в областта на икономиката, каза пред журналисти съветникът, цитиран от ТАСС.

Oще по темата

На брифинг с журналисти във връзка с предстояща икономическа конференция в Санкт Петербург тази седмица Ушаков съобщи, че утре Путин ще се срещне с гръцкия премиер, за да обсъдят плановете за газоопровода "Турски поток" и други въпроси.

Путин ще се срещне също със саудитския министър на отбраната, с когото ще разговарят за двустранното сътрудничество, включително в енергийната област.

Предполагам, че ще бъдат разисквани темите за положението в Близкия изток, в Йемен и в Сирия, както и борбата с терористичната групировка Ислямска държава, каза Ушаков.

Руският президент ще се срещне също с шефа на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано, с когото ще дискутира иранската ядрена програма. Путин ще има среща и с изпълнителния директор на петролния гигант "Роял Дъч Шел".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Боби

преди 8 години

До Анонимен 43Умнико в РФ има КАПИТАЛИЗЪМ това е нещото дето го пропускаш. Когато има санкции и нац валута е слаба - тоест трудно ще си купиш нещо почваш да си го произвеждаш. Закона за търсене и предлагане. Санкциите са МАНА НЕБЕСНА за руската икономика. Голям камшик дето кара руските капиталисти да се раздвижат.Ето ти пример преди 15 години РФ внасяше зърнени храни. Дойдоха Канадци и научиха рашките на северно земеделие за 2014 РФ е на 3 място по износ на зърнени.

30

Анонимен

преди 8 години

Освен че са бедни руснаците, са и унижени.Едва ли има по-голяма болка за 'народа победител'.Сега надеждата е да се примолят на арабите да вдигнат цените на петрола, че иначе скоро ще останат на диета от самогон и фини танкови стружки.Няма лошо, те са свикнали с консумацията на отработено машинно масло, стружките ще му дойдат като гарнитура!

29

Боби

преди 8 години

До Анонимен 40Умнико ЯРС ракетите бяха приети на въоръжение 2010 година. Тоест всички ракети с шахтно базиране или на камиони са произведени последните 5 години. Преди това бяха Топол и Топол М комплекси. Айде малко порочети и след това говори.

fallback