Снимка: архив, Reuters

Русия не влиза в оръжейна надпревара със Запада, тъй като от това ще пострада икономиката й, заяви главният съветник на президента Владимир Путин по външнополитическите въпроси Юрий Ушаков, цитиран от Ройтерс.

Русия не влиза в надпревара във въоръжаването, а се опитва по някакъв начин да реагира на възможни заплахи, нищо повече. Ние сме против оръжейната надпревара, която би отслабила възможностите ни в областта на икономиката, каза пред журналисти съветникът, цитиран от ТАСС.

Още по темата

На брифинг с журналисти във връзка с предстояща икономическа конференция в Санкт Петербург тази седмица Ушаков съобщи, че утре Путин ще се срещне с гръцкия премиер, за да обсъдят плановете за газоопровода "Турски поток" и други въпроси.

Путин ще се срещне също със саудитския министър на отбраната, с когото ще разговарят за двустранното сътрудничество, включително в енергийната област.

Предполагам, че ще бъдат разисквани темите за положението в Близкия изток, в Йемен и в Сирия, както и борбата с терористичната групировка Ислямска държава, каза Ушаков.

Руският президент ще се срещне също с шефа на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано, с когото ще дискутира иранската ядрена програма. Путин ще има среща и с изпълнителния директор на петролния гигант "Роял Дъч Шел".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase