Снимка: Reuters
fallback

Наводнение в Тбилиси отне живота на 11 души, предаде РИА Новости. Силна буря с проливен дъжсд, силен вятър и градушка премина над грузинската столица през изминалата нощ. В резултат на сатхията бяха повредени жилищни сгради, инфраструктура, но най-силно пострада зоологическата градина.

Първоначално кметът на града Давид Нармания съобщи, че по официални данни са загинали седем души. След това телевизия Рустави-2 информира за намирането на три тела на територията на зоопарка - негови служители, които били дежурни през нощта, а впоследствие спасителните служби откриха още едно тяло - на сътрудник на службата за извънредни ситуации. Без покрив са останали над 40 семейства в центъра на града.

По данни на телевизията, от зоопарка, който се оказал в епицентъра на бурята, са избягали повече от 30 животни.
Издирват се шест лъва, шест тигъра, седем мечки, 13 вълка, съобщи кметството и призова жителите да не излизат навън, докато не бъдат открити всички хищници.

Заместник-кметът на Тбилиси Иракли Леквинадзе заяви пред репортери, че по предварителна оценка щетите възлизат на 10 милиона долара, предаде Ройтерс.

Спасителните екипи успели да намерят част от избягалите животни на близките улици и да ги приспят, за да ги приберат обратно, но се наложило част от хищниците да бъдат убити заради прояви на агресивност. Загубите досега възлизат на близо 20 вълка, осем лъва, няколко тигри и ягуари, а от 17 пингвина са останали само три - останалите са се удавили, предаде ТАСС.

Спасили са се основно тези животни, които се намирали в горната част на зоопарка, на по-високо - слонове, зебри, елени,кози, коне, понита и змии. Сътрудници на МВР са застреляли днес на територията на детската инфекциозна болница шест вълка, както и мечка и хиена. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

страх от животните

преди 8 години

Да изкарат танковете и хеликоптерите ще е по-лесно срещу лъвовете,тигрите,мечките,хиените,крокодилите,маймуните и другите избягали от водния ад диви животни и търсещи подслон из града.Кой от кого е по уплашен-хората или животните?Да положат усилия да ги приспиват и връщат,а не да ги разстрелват.

12

!

преди 8 години

Прави ли ви впечатление какъв е фонда на тази зоологическа градина?! В София 8 лъва няма, в Тбилиси само толкова са застреляните....освен това - няколко тигри, ягуари.......до колкото помня в т.нар. софийски зоопарк има по един...Изобщо до кога държавата ще нарича тия жалки клетки зоопарк?! Това е мъчение срещу животните. Не може всяка паланка да се хвали със зоопарка си...от няколко телени клетки. Да се изградят 4-5 зоокътове, но от световен мащаб! Да си струва да пропътуваш България заради тях

11

Анонимен

преди 8 години

Тоя тодор христов не може да е българин...-------виж му аватара , сигурно е грузинец ...

fallback