Снимка: Reuters, архив
fallback

Седемнайсетгодишен американски мюсюлманин се призна за виновен в подкрепа на терористична организация, след като изпратил над 7000 туита в подкрепа на "Ислямска държава" и улеснил заминаването на свой 18-годишен приятел за Сирия, предаде Франс прес.

Али Шукри Амин се призна за виновен в съд в Александрия, щата Вирджиния. Между юни 2014 г. и февруари 2015 г. той събрал над 4000 последователи в Туитър акаунта си @AmreekiWitness, от който пуснал над 7000 туита с пропаганда, призиви за набиране на средства и различни съвети към хора, които искат да се бият на страната на екстремистите.

Адвокатът му определи случая като безпрецедентен за непълнолетен.

"Али е изпълнен с разкаяние, той искрено съжалява за стореното и съдейства на силите на реда много преди задържането си. Той е от децата, които са фрустрирани от неспособността си да променят нещата и е бил възмутен от престъпните действия" на режима на Башар Асад в Сирия, заяви адвокатът Джоузеф Флъд.

Али Шукри Амин ще узнае присъдата си на 28 август. Той може да получи до 15 години затвор и доживотна контролирана свобода.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

До Ангел Гуантанамо не беше ли в Куба?Та кога краварите ще го върнат?

7

Анонимен

преди 8 години

Свободата на словото е ... нещо минало....

6

Memet

преди 8 години

Журналята, ай фнимавайте малко, къф янки е човек с име Али Шукри Амин?!? Разберете веднъж заявинаги - ***, изпълзяли в белия свят не са американци, французи, британци или каквито там ги представят - те са 100%-тови джамали - полуживотни!!!

fallback