Снимка: Reuters
fallback

Броят на заразените с коронавируса на Близкоизточния респираторен синдром /БИРС/ в Южна Корея достигна 122 души, след като министерството на здравеопазването на страната съобщи за 14 нови случая на заразяване, предаде агенция Ройтерс.

Сред заболелите има бременна жена, която се е заразила в спешното отделение на болница в Сеул, свързана и с други случаи на заразяване. Родителите на бременната жена също са дали по-рано положителен резултат за БИРС, уточнява здравното министерство. Състоянието на жената е стабилно.

Разпространението на Близкоизточния респираторен синдром /БИРС/ предизвика страх и смут сред южнокорейците, а президентката Пак Гън Хе отложи посещение в САЩ. Здравните власти са критикувани за липсата на прозрачност и за това, че не успяват да удържат заразата.

Съвместна мисия на Южна Корея и Световната здравна организация препоръча вчера училищата да отворят врати, тъй като е малко вероятно оттам да се разпространява вирусът, докато училищните съвети препоръчаха още училища да бъдат затворени.

Република Корея стана втората в света страна по количество на потвърдени случаи на заболяване от БИРС след Саудитска Арабия, където от 2012 г. са се заразили над хиляда души.

Коронавирусът засегна 23 страни, включително Йордания, Катар, ОАЕ, Тунис, Великобритания, Германия, Италия и Франция. Официално са потвърдени 1271 случая за заразяване на хора, а починалите са най-малко 448. За вируса няма ваксина или лечение.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

ДА НЯМА ЗАРАЗЕНИ БЕЖАНЦИ?

6

Анонимен

преди 8 години

това не е ли, в резултат на недавнешните объркани от Пентагона пратки с биологически оръжия....Не, пратките не са объркани, напротив - много са точно изпратени.

5

Jj

преди 8 години

И хайде отново да дадем старт на теориите на конспирацията. За да спестим време, нека обобщим: фармацевтични компании, които са задвижвани от узурпаторите Америка, начело с илюминатите и *** (и други извънземни) съвместно заразяват хора, за да може да завземат повече петрол и да установят нов световен ред.

fallback