Снимка: архив, Булфото
fallback

Тримата доставчици на оръжие на правителството на САЩ, които пострадаха от взрив на полигон в България, са тествали оръжия за доставка на сирийската опозиция, бореща се срещу "Ислямска държава", съобщи Ройтерс, позовавайки се на източник от американската армия.

Oще по темата

Един от американците беше убит при взрива, а други двама бяха ранени при инцидента в събота. При експлозията бяха ранени и двама българи, припомня агенцията.

Българските прокурори са започнали разследване на инцидента, но властите отказаха да съобщят като са правили в България американците.

Според американски военен източник, пожелал анонимност, те са подготвяли оръжие за евентуално закупуване за обучението и оборудването в Сирия.

Ройтерс припомня, че полигонът Анево е разположен недалеч от Иганово, където неотдавна също имаше експлозии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

спи

преди 8 години

ГОСПОД ГИ НАКАЗА, ние като не можем!!!!! АЛИЛУЯ!!!!!!!!

27

Ghost

преди 8 години

...никакви опозиционни сили не са това!обикновени наемници на които някои им казва ту да се бият с Асад ту с ИД. И съм 100% сигурен че ако не беше незаконното нахлуване на САЩ в Ирак нямаше да има и следа от конфликтите в региона.Саддам щеше да мачка ислямистите както го е правил винаги,Асад също.Да им е честита демокрацията! И очаквайте напрежение на балканите...единствения начин фалиралите американци да продължат напред е да подпалят целия останал свят.

26

Ghost

преди 8 години

Значи САЩ първо въоръжиха иракската армия,после въоръжиха и ИСИЛ за да се бият с Асад. ИСИЛ стана ИД и гепи оръжието на Ирак и започна да сее смърт навсякъде в региона.САЩ започна да помага на останалите опозиционни сили в Сирия ( много от които са ислямисти) а всъщност САЩ се бори с тях още Бушево време.Сега дойдоха да взимат и българско оръжие предназначено за опозиционни сили...и мислите ли че тия същите са толкова *** да водят гражданска война при положение че ИД превзема части от Сирия

fallback