Снимка: архив БТА

Земетресение с магнитуд 5,2 разтърси гръцката столица Атина тази сутрин, но не са постъпили съобщения за жертви и разрушения, предаде Асошиейтед прес.

Трусът e станал в 4.09 ч в Егейско море, с епицентър на 80 км северно от Атина и на дълбочина 13 км.

От Геодезическия институт на Атинската обсерватория уверяват, че следсеизмичната активност се развива нормално, с множество трусове от порядъка на 3 степен по Рихтер и с дълбочина олоко 10 километра.

По-рано тази нощ, в 1 часа и 20 минути е бил регистриран друг трус от 4 степен по скалата на Рихтер с епицентър в морето, на 119 километра южно от остров Крит, съобщи GRReporter.
   
Директорът на геодезическия институт Акис Целетис увери, че учените внимателно следят феномена, но до този момент не могат да кажат със сигурност, че става дума за основен трус. “Надявам се това да е първичният трус и да няма по-силен, но засега не мога да кажа нещо такова. Групата ВАН от известно време предупреждаваше за мощен трус в района на Атина, затова и Геодезическият институт бе в повишена готовност. Наблюдаваме внимателно развитието на сеизмичната активност”, заяви той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase