Снимка БТА
fallback

Режисьор и оператор на филми, които се снимат от групировката "Ислямска държава", бяха ликвидирани при атака на
 иракските ВВС срещу една от базите на екстремистите близо до град Фалуджа в провинция Анбар, съобщи иракското вътрешно министерство, цитирано от ТАСС.

"Въздушните удари бяха нанесени по база на екстремистите близо до Фалуджа, когато в нея протичаше съвещание на
 командването на ИД", се казва в изявлението на министерството, цитирано от телевизия "Ал Джазира".

При операцията са убити най-малко 28 екстремисти, повечето от които са чуждестранни граждани. Иракското вътрешно
 министерство потвърди, че сред тях са режисьорът на филми за ИД Абу Мохамед ас Сури и операторът на пропагандни филми на групировката Абу Осама ал Амрики.

Филмите на ИД се разпространяват предимно в социалните мрежи и са известни с жестокостта си. В тях се показва как ислямистите убиват заложници и цивилни, които отказват да си сътрудничат с тях.

От лятото на 2014 г. ИД започна настъпление в северните провинции на Ирак. В момента екстремистите контролират почти една трета от територията на Ирак, включително около 80 процента от провинция Анбар, отбелязва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

тез американци - първо го въоръжиха да се борят за свобода, цялата 2014 ги подкпрепяха, сега пък решииха да ги избият.. ненормалници, който се е хванал с USA не е прокопсал...

13

Човек със сървър

преди 8 години

скапаняците от ДАНС следят всички ни, днес привикаха доставчика ми на интернет и му казали че или ще ми спре нета, или идват и ми прибират компютъра с рутери и пр. неща, защото съм забранил достъпа на пощенската ми кутия спрямо Гугъл. Не може ли Гугъл и обамата да ти четат писмата - спира ти се нета, това е! честита ни демокрация, пък вие поствайте мнения, всичко се води на досието ви!

12

Анонимен

преди 8 години

ДНЕС-каджиите пак се ***! Вижте си подзаглавието и съдържанието на статията бе *** !

fallback