Снимка: bgonair.bg
fallback

Военна лаборатория от щата Юта по погрешка случайно е изпратила живи спори на антракс до частни лаборатории в девет американски щата, както и до военна база в Южна Корея. Според информацията грешката не е създала заплаха за населението.

Властите в Съединените щати са препоръчали на четирима цивилни да вземат превантивни мерки, съобщи Reuters. Те обикновено включват ваксина срещу антракс, антибиотици или комбинация от двете. Също така 22 служители в американска база в Южна Корея са били подложени на спешно медицинско лечение, тъй като са били изложени на вероятно живи спори на антракс.

Източникът не е уточнил какви точно са лекарствата, препоръчани на потенциално засегнатите цивилни, но все пак е посочил, че става въпрос за "превантивна профилактика". От Пентагона обявиха, че спорите с антракс са били предназначени да бъдат изпратени на лабораториите в неактивно състояние като част от американските военни усилия за разработване на полево изпитване на биологични заплахи. Тече разследване по случая.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

1chovek

преди 8 години

Някой вярва ли, че това е "случайна грешка"? Пределно ясно е, че си правят експеримент наживо- в полеви условия, така да се каже, но без жертвите да им е искано съгласие....

7

Анонимен

преди 8 години

Птичия, Свинския, Ебола, Вариола и т.н...... и те случайно по грешка са били изпратини от САЩ, сигурно. Тази територия-тумор на Човечеството, кога ще изчезне от картата на Земята .....

6

Анонимен

преди 8 години

А какъв е бил верният адрес ?!

fallback