Снимка: Reuters, архив
fallback

Джихадистите от групировката "Ислямска държава" (ИД) превзеха днес иракския контролен пост Ал Уалид на границата със Сирия, след като правителствените войски и граничарите се изтеглиха от района, предаде Франс прес, като цитира полковник от местната полиция и граничен служител.

В петък ИД вече сложи ръка на поста Танаф откъм сирийската страна на границата, с което лиши окончателно режима на Башар Асад от контролни пунктове по сухопътните граници на страната с изключение на тази с Ливан, напомня АФП.

Иракските правителствени сили, базирани в Ал УАлид, се оттеглиха временно към Требил - КПП на границата с Йордания, добави полицейският офицер.

Миналата година джихадистите от ИД завладяха още един граничен пост между сунитската провинция Анбар и Сирия; друг КПП между двете страни е под контрола на кюрдските сили.

Служител от иракската гранична администрация потвърди, че правителствените войски са се изтеглили от Ал Уалид. "Вече няма военни, които да пазят граничния пост", каза Саад Джасем и допълни, че ИД контролира в момента и двете страни на границата.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

GENERAL GADORIAN

преди 8 години

Всеки утрепан джихадист е гаранция за едно по добро бъдеще за света!

21

Справедливост

преди 8 години

Разумът говори че е крайно време да се загърби политиката и да се помогне на редовната Сирийска армия да се справи с тая чума.... Струва ми се че това безразличие на западния свят е непростимо.

20

Пътя на ИД!!!!

преди 8 години

След Сирия идва ред на руските ислямо-джагатайци ..ха,хааааааааааа...

fallback