Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

Привърженици на гей правата ликуваха днес, след като Ирландия стана първата страна в света, гласувала на общонароден референдум за легализирането на еднополовите бракове.

Oще по темата

Окончателните резултати показаха, че 62,1% от избирателите са "за" гей брака, докато 37,9 на сто са против, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди хора в празнично настроение се събраха в центъра на Дъблин, за да отпразнуват високият процент на одобрение.

Анализатори го обясниха с умелото използване на социалните медии за мобилизиране на младите, гласуващи за първи път, и серията от затрогващи лични истории на хомосексуални ирландци, които убедили избирателите да подкрепят равните брачни права.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 8 години

На тая демографска криза в Европа, само гейове и бежанци трябват!

46

Марин

преди 8 години

В днешно време е модерно да си обратен, така се успява. А това да е нищо повече от едно двуличие, всички се правят на толерантни докато не им пратим братята роми.

45

Анонимен

преди 8 години

До АнонименНяма да престана да повтарям - хора, ирландците не бяха такива преди 10-13 години!Пречупиха ги с БЯСНА кампания против ксенофобията и за човешките права.Пищяха, че бременни афро-американки раждат на летищата и пристанищата. Това се казва социално инжинерство - обърнали са ги с хастара навън. Моето обяснение - когато се напипа слабото място на нацията и се управляват комплексите - всичко се постига.600 години под английско робство не минават току-така.

fallback