Снимка: Bulgaria On Air
fallback

След като в понеделник министрите на външните работи и на отбраната на държавите от Европейския съюз подкрепиха военноморска операция срещу трафикантите на нелегални мигранти в Средиземно море, най-вероятно ще се стигне до много плътно взаимодействие с готвещата се общоарабска армия под егидата на Египет.

Това заяви в разговор с Милена Милотинова в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria ON AIR арабистът проф. Владимир Чуков.

„Беше заявен срок от 3 месеца за формиране на подобни военни части,  които реално ще влязат в бойни действия срещу ислямистите в Източна Либия. Респективно тогава ще има синхрон, ще има координация с европейските държави, които взимат участие и в споменатата военна операция в Средиземно море. На този етап ние виждаме очертана само теоретична рамка, но очевидно с течение на времето ще се очертаят и конкретните цели“, каза Чуков.

„Брюксел поставя акцент по-скоро върху спасяване на човешки животи, т.е. върху хуманитарния характер. Докато в това, което идва от Кайро или от Арабаската лига, много ясно се посочва кой е врагът - това е Ислямска държава,  която практически контролира Източната част на Либия и която, за голямо съжаление, е може би най-големият трафикант на бежанци на европейския континент,“ коментира проф. Чуков.

Още по темата вижте в предаването "Брюксел 1" днес от 18 часа по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

Срещу източна Либия, да не е там петролът ?!

7

Ала-Бала

преди 8 години

ИД е творение на САЩ и Израел насочено срешу Европа!

6

минувач

преди 8 години

"На този етап ние виждаме очертана само теоретична рамка"не се прави на интересен! Всички знаят, че войната е загубена и в Европа идват поне 1 млн. еми!!!

fallback