fallback

И дума не може да става за квоти за мигрантите в Европа. Тази позиция изрази френският президент Франсоа Оланд по време на пресконференция в Берлин с германския канцлер Ангела Меркел. Оланд обаче настоя за по-доброто им разпределяне в държавите от Европейския съюз.

Според Оланд не може да се говори за квоти за имигранти, тъй като има правила за граничния контрол и политиките за справяне с имиграцията.

По думите му е необходимо да има разпределение на бежанците в държавите от Европейския съюз с цел да се избегне насочването на бежанци към едни и същи страни като Германия и по-малка степен Франция и Швеция.

Миналата седмица ЕК представи предложение, което предвижда да се приемат квоти за страните членки, за да има по-справедливо разпределяне на бежанците, а в случай на криза - да се прехвърлят кандидати за убежище между страните в ЕС.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

V BALGARIA NE TRIABVA DA SE DOPUSKA NITO EDIN MUSULMANIN I SEGA SI IMAME PROBLEMI

11

Анонимен

преди 8 години

Ако при нас стане нещо,не знам къде ще бягаме.

10

социализъм

преди 8 години

Младите не помнят 1960-1989 какви курсове, каква пропаганда беше за "кадри от Алжир, Африка( в Ангола има паметник на Г.Димитров), азиатци- да "строят социализъм'!Да изгонят португалци, французи, италианци, англичани( вж ЮАР) и др.Е..ИЗГОНИХА ги.СЕГА ПЛАЩАТ да идват при тях!!??Да се заяви от ЕВРОПА недвусмислено, че НЕ МОЖЕМ да приемем тези хора.Да ходят по ЦЕЛИЯ СВЯТ като искат.

fallback