Снимка: Reuters, архив
fallback

Сирийски проправителствени въоръжени отряди евакуираха цивилните от античния сирийски град Палмира, след като в него нахлуха големи групи бойци от "Ислямска държава", предаде Ройтерс, като цитира сирийската държавна телевизия.

Евакуацията бе извършена от Сирийските национални сили за отбрана след тежки боеве във и около центъра на града, който е включен от ЮНЕСКО в световното културното наследство. Той има и стратегическо разположение, тъй като през него минават магистрали към градовете Хомс и Дамаск.

Силно разтревожена от навлизането на джихадистите от групата"Ислямска държава" в античния град Палмира, генералната директорка на ЮНЕСКО Ирина Бокова призова за незабавно прекратяване на бойните действия, предаде Франс прес.

"Много съм притеснена от ситуацията в Палмира. Боевете поставят под заплаха един от най-важните обекти на Близкия изтоки мирното население на града", се казва в изявлението на Бокова. "Повтарям призива си за незабавно прекратяване на бойните действия там", добави тя.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Вуте

преди 8 години

Ние от горната махала на наше село също призоваваме бойците да се запрат.Само не зная защо ги наричат "бойци".

9

Анонимен

преди 8 години

Но Бокова, идете в Ислямска държава, лично да споделите вашите тревоги!Иначе вашият призив може да остане нечут!

8

рр

преди 8 години

До АнонименГЛУПОСТИ си написал Анонимни драскачо, никой не може да пробута шеф на международна организация, тя просто е имала нужните качества, и те нямат връзка с баща и дядо и и който си помислиш още!

fallback