Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Случилото се в Куманово може да се използва за дестабилизиране на Балканите. Това може да е сценарий за изместване на световното внимание от войната в Украйна. Това заяви бившият посланик на България в Македония Александър Йорданов в предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

„При евентуален конфликт и дестабилизация на Балканите винаги ще се намерят гласове, които биха поканили Русия да се появи като умиротворител и спасител на християнското население в региона“, каза Йорданов. "Това би бил един лош и дори зловещ сценарий," коментира Йорданов.

"Не е случайно това, че именно в Куманово се случи този инцидент - населението там е от различни етноси, като 10 на сто от него е от сръбски етнос," смята бившият ни посланик в Скопие. Това според него обяснява появилите се съобщения за отправяне на сръбски четници към Македония и обявената повишена готовност на сръбската армия.

„След инцидента в Куманово, след оставките на министри, след антиправителствените протести и становищата на международната общност в лицето на чуждите посланици в Скопие едва ли правителството на премиера Никола Груевски може да се задържи дълго на власт“, прогнозира бившият посланик.

Още коментари за протестите, стрелбите в Куманово и подслушванията в Република Македония - днес от 18 часа - в разговора на Милена Милотинова с Александър Йорданов, както и с бившия кореспондент на БНТ в Скопие Нина Спасова, Зоран Талевски от агенция Фокус и Борян Йовановски от македонското издание Нова, в предаването "Брюксел 1" по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 8 години

38 и 41 са един и същи. Господинът, когото споменаваш почина. Беше Божков, не Йорданов. ?!?!

26

Анонимен

преди 8 години

Я тоя господин наречен 10% излезна от дупката си....не, изпълзя...

25

Зомбито се завръща

преди 8 години

Спорех с приятелката си дали има зомбита - ето, оказах се прав!

fallback