Снимка: bgonair.bg

Конфликтът в Македония е аналогичен на напрегнатата ситуация в Косово преди 17 години, когато отново имаше нарушение на демократичните принципи. Това коментира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air бившият говорител на Външно министерство Радко Влайков.

По думите му действията на управляващите в страната в момента са неадекватни и има голямо недоверие в институциите от страна на гражданите.

Според него събитията в Македония не са неочаквани и от голямо значение e как ще продължи конфликта. Той изтъкна, че в основата му стоят хора от арабски страни, както и членове на Ислямска държава. В конфликтите в западната ни съседка преобладава етническия риск, който се инспирира от външни сили, обясни Влайков

Българските институции трябва да предприемат всички регламентирани действия за гарантиране на териториалната независимост на Македония, категоричен е депутатът от БСП Лява България Красимир Янков. Той посочи, че са необходими повече вътрешни мерки от страна на управляващите в западната ни съседка, за да се избегне вторичното въздействие след такъв терористичен акт.

Чуйте целия разговор с Радко Влайков и Красимир Янков във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase