Снимка: bgonair.bg
fallback

Над 7 милиарда рубли или 120 млн. евро ще струва парадът на 9 май в Москва. Той ще отбележи 70 г. от края на Втората световна война. Очаква се на него да присъстват близо 20 хил. души. Най-новите руски военни технологии вече направиха своя дебют пред публика, по време на втората репетиция за парада.

Няколко улици в Москва бяха временно затворени, за да може тежката техника да бъде превозена до Червения площад. За разлика от първата репетиция, този път новата гордост на военно промишления комплекс на Русия – танковете Т14 Армата, за пръв път бяха видени от публиката.

Oще по темата

Според руските медии Т14 са първият тип от третото поколение танкове с максимална скорост от 90 км/ч. Машината Може да бъде оборудвана с оръжие с калибър 152 мм, което ще направи танка лидер в своя клас.

"Много се гордеем с танковете, защото са произведени от нас", коментира московчанката Вероника.

Вижте още по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

241

до 299 укът

преди 8 години

За всички ветерани от цялата РФ и техните придружители са осигурени безплатни билети не зависимо с какъв транспорт ще пътуват. Дали по въздуха морето или сушата. Така че недей от яд да пишеш глупости.Няма друга държава която така да уважава ветераните си както Русия.

240

П.Петров

преди 8 години

Когато някой си има вземане-даване с Русия, никога не трябва да подценява две неща:-Колко руснаци могат да пожертват управляващите Русия, за да постигнат целите си;-Колко мизерия могат да изтърпят руснаците.Отговорът и на двете е "Много повече, отколкото можете да с представите!"Пак ще ги докарат до " Може да сме голи, но сме въоръжени до зъби."

239

антимухъл

преди 8 години

До до 300а ти не забравяй,парче тъпо...че не германското знаме се развяваше над Кремъл а ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ ,СЪВЕТСКО беше забодено на Райхстага в *** ...мекерета продажнни...ДА ЖИВЕЕ ПРАВОСЛАВИЕТО,изпукайте до крак,малки *** въшлясали !!!!

fallback