Снимка: Reuters
fallback

Щатът Мериленд мобилизира хиляди полицаи и войници от Националната гвардия за възстановяване на реда в Балтимор, където избухнаха безредици след подозрителната смърт на млад афроамериканец, задържан от полицията.

Ранени са 15 полицаи, задържани са 27 души, повечето от демонстрантите са били ученици, излезли от училище, съобщи полицията.

Новопостроен център за възрастни в източната част на града е подпален, съобщи Ройтерс.

Губарнаторът на щата Лари Хоган заяви, че 500 полицаи са получили заповед да се разположат в града. Той е поискал щатът да предостави на разположение на града 5000 полицаи допълнително.

Освен това, Националната гвардия, която разполага с 5000 войници, ще патрулира масирано в помощ на местната полиция, за да поддържа реда.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Az

преди 9 години

Просто прочетете:Защо ще загине Америка на Олег Платонов и ще ви се избистри малко

28

от ЮАР

преди 9 години

Черните точат социалната система, много от тях не работят, занимават се с дрога и въпреки че са малцинство в страната, в затворите над 80% от престъпниците са черни. Затова не мога да имам никакво съчувствие към тях като група. Моите симпатии са на страната на онези американци, които подкрепят обществения ред (а в Америка общественият ред е сред най-добрите в света), законите и политическото устройство (определено НАЙ-ДОБРИ в света!). Тия дето чупят витрини и ограбват магазини - в затвора!

27

Анонимен

преди 9 години

evala na negrotata machkaite parazitite amerikanski cionistki swine dano chernite se wdignat i w ewropa

fallback