Снимка: архив
fallback

Украинският военен пилот Надежда Савченко, която лежи от 9 месеца в руски затвор, бе обвинена в убийство на двама руски журналисти, загинали при минометен обстрел в Източна Украйна миналия юни, съобщи днес руската следствена комисия, цитирана от Франс прес и БТА.

Трийсет и три годишната Савченко е обвинена и в незаконно пресичане на руската граница.

"След като е установила местоположението на група руски журналисти, тя е предала координатите на украинската армия. Последвал е артилерийски обстрел точно по тази позиция и при него загиват журналистите от руската телевизия Игор Корнелюк и Антон Волошин", се казва в комюникето на комисията.

Следствената комисия разполага с "неоспорими доказателства" за вината на Савченко, сред които анализи на осколки от снаряди, сателитни снимки, както и "бележки, които си е направила самата Савченко и които потвърждават, че е замесена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

Вероятно е причинила смъртта не само на тези две човешки същества, а още и на много други, вироятно дори и на деца. Не е важно какво ще я осиди руския съд, тя има присъда в Пъкъла. И не само тя, а всички, които причиниха тази трагедия с рускоезичната част на Украйна.

13

Анонимен

преди 9 години

О, 3-4 дни нямахте ни една статия за Русия, ама днес наваксвате с цели 3 от 8.00 до 9.00 часа за 1 час време, тва изведнъж ви спуснаха поръчка ли :D

12

Иван

преди 9 години

До АнонименСамия факт че поставяш Батак и "дребно сбиване" в едно изречение ме отвращава. Ако наистина искаш да ме убедиш че укранците са понесли повече поражения и унижения за 50-60г като част СССР отколкото ние за 500г, или сляпо мразиш руснаците или много "лайкваш" укранците, но със сигурност не ти пука за поколенията българи понасяли всичките удари на робския живот за да можем сега ние да сме на този свят с вдигната глава. А дали се даржим като роби зависи от нас, сега сами се управляваме

fallback