Снимка: архив, Reuters
fallback

Италианската полиция заяви, че е предприела голяма антитерористична операция и е издала 18 заповеди за арест, включително за бойци, заподозрени в съучастничество в нападения в Пакистан, съобщи Ройтерс.

Органите на реда казаха, че операцията, при която вече са арестувани няколко души, е съсредоточена върху остров Сардиния и включва общо седем италиански области.

Според полицията операцията е насочена срещу организация, вдъхновена от Ал Кайда и целяща да подкрепи борбата с пакистанското правителство.

Властите не съобщиха подробности за националността на хората, за които са издадени заповеди за арест.

Предполага се, че някои от разследваните лица са отговорни за нападения в Пакистан, включително на пазар в град Пешавар през 2009 г., заяви полицията.

Според органите на реда сред заподозрените има двама души, за които се предполага, че са били телохранители на Осама бин Ладен, посочва Асошиейтед прес.

От подслушани телефонни разговори е станало ясно, че двамата са били сред хората, които са пазили убития лидер на Ал Кайда в Пакистан.

Заподозрените са издирвани също така за финансиране на терористични организации в Афганистан и Пакистан, каза полицията.

По информация на италиански медии един от заподозрените е имал строителен бизнес в Олбия.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 9 години

Да се унищожават на място!

1

van illi

преди 9 години

oooo, prishestvie v plantaciite za proizvodstvo na italiansko kaffe na izvestnite familii....oooo italiansko kaffe, oooooo

fallback