Снимка БТА
fallback

Бойци на групировката "Ислямска държава" са проникнали вчера в петролната рафинерия на иракския град Байджи, съобщи Франс прес.

Бойците на джихадистката групировка се крият между резервоарите с петрол и съществува опасност да запалят пожар,
ако ги нападнат силите за сигурност, които охраняват комплекса, съобщи източник от държавната компания, отговаряща за рафинериите в Северен Ирак.

По думите на генерал от иракската армия, джихадистите са нападнали комплекса от две страни и са проникнали на няколкостотин метра във вътрешността му.

Премиерът на Ирак Хайдер ал Абади каза вчера пред журналисти след срещата си с американския президент Барак Обама във Вашингтон, че приоритет за неговото правителство ще бъдат битките за рафинерията в Байджи и за освобождаване на провинция Анбар.

Той допълни, че "Ислямска държава" е отслабена след осем месеца въздушни удари, водени от САЩ. Според Вашингтон джихадистите са загубили около една четвърт от населените места, които владееха в Ирак. Самият Абади неотдавна обяви, че е постигната голяма победа с отвоюването на град Тикрит.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 9 години

В момента Русия снабдява с оръжие ИД!

2

сопа

преди 9 години

До къдеИД е творение на САЩ Да си сърбат попарата сами

1

къде

преди 9 години

Къде е доблесната и непобедима Червена армия,..когато трябва да се воюва без да има пряка полза----никаква я няма........

fallback