Снимка: архив Reuters
fallback

Папа Франциск нарече избиването на арменците от Османската империя преди 100 години "първия геноцид на 20-и век", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Изявлението му със сигурност ще разгневи Турция, която отдавна отрича, че кланетата представляват геноцид.

Франциск изрече думите в началото на меса по арменски католически обред в базиликата "Свети Петър", отслужена по повод годишнината.

Вчера папата обяви предстоящата Света година за година на милосърдието. Франциск призова католиците по света да прегърнат  бедните и потиснатите.

Светата година на милосърдието дава на католиците специален повод да отидат на поклонение и да потърсят прошка за греховете си. Обикновено тя се отбелязва на всеки 25 години, но ако счете за подходящо, папата може да обяви извънредна година, посветена на конкретни теми.

Предстоящата извънредна Света година на милосърдието ще продължи от 8 декември 2015 г. до 20 ноември 2016 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

voi

преди 9 години

Na papata f ostata

53

Анонимен

преди 9 години

Абе кви турци са тия бе, нали имат по- малко от 20% тюркска кръв в себе си. Излъгал ги някой, че били турци. Ако на този народ му се смени религията с Християнство и се спре с убийствата на честта и се научат най- накрая да се трият с тоалетна хартия ще видите, че ще започнат и да крадат и са си чисти тракийски българи! Турци, вятър и мъгла.

52

Анонимен

преди 9 години

ми като са турци азербайджанците тогава ще си поделите вината,значи правилно са ви клали арменците,би ли обяснил всъщност какво значи турчин и откога има такъв народ,да не вземеш да ми обясняваш сега че всички тюрки са турци,защото ще те попитам а какви са тия т.н. бели и синеоки русокоси турци мм???като се клали сте пеяли,сега като ви сочат с пръст ви е криво,а че се изживяват азерите като турци го знам много добре умнико

fallback