Снимка: архив Reuters
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин стана личност на годината в класацията, съставена от читателите на американското сп. "Тайм". Той разделя първото място с 6,9 процента от гласовете с южнокорейската певица Си Ел от групата 2NE1, получила същия брой гласове.

Гласуването се е състояло на официалния сайт на изданието и във всичките му акаунти в социалните мрежи. То е завършило в петък в 23.59 часа по времето на Източното крайбрежие на САЩ или в 6.59 часа днес по московско време, предаде ТАСС.

В първата тройка е попаднала още една представителка на шоубизнеса, известната американска певица Лейди Гага.
Папа Франциск е на десета позиция в Топ 100 с 1,5%. Президентът на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел са заели 11-о и съответно 12-о място с 1,5% и 1,4%.

Сред другите световни лидери, намерили място в класацията, са канцлерът на Германия Ангела Меркел с 0,9%, председателят на КНР Си Цзинпин и президентът на Сирия Башар Асад също с 0,9%. Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е с 0,8 %. Далай Лама е на 7-о място с 1,7% от гласовете.

Резултатите от класацията са предварителни. Официалните ще  бъдат огласени на 13 април, след като сп. "Тайм" извърши окончателното преброяване на гласовете. Самата редакция на сп. "Тайм" ще огласи своята класация на 16 април.

Седмичникът "Тайм" излиза от 1923 г. Рейтингът Топ 100 на  най-влиятелните личности в света се публикува от 1999 г. Често мненията на читателите и на самото издание не съвпадат.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

mARI

преди 9 години

Да ви кажа единственото нещо, което ме учудва в тази класация е как така CL e пред G Dragon......Това е мистерията! Иначе наистина много хора не знаят що е то К-поп явлението, така че не им се сърдете. ... И в заключение, гледанията в ютуб не са направени с генератор...

110

Рейна

преди 9 години

Спрете да злобеете. Знаете само да сипете обиди, без да си имате и една представа за нещата. Почти всички коментари са базирани върху стереотипи. Едва ли не обиждате момичето, защото се е родило азиатка. Потърсете малко за творчеството на Си Ел, пък тогава изкажете мнение, което не включва ограниченото ви мислене. Заради това ще си останем типичните българи, които действат глупаво и първосигнално...

109

Анонимен

преди 9 години

Плевнята е в друга класация - третополови и прочие недоразумения.Той води и в класацията за най-кръшен прецедент.

fallback