Снимка: Reuters
fallback

Украинските войници, които се борят срещу "руската агресия" в отцепническата източна част на Украйна, опазват по този начин сигурността на Европа, обяви в Киев полският президент Бронислав Коморовски, който изнесе реч пред украинския парламент, предаде Франс прес.

"Днес, когато синовете на Украйна умират, защитавайки независимостта на страната си, пазят също и Европа. Бранят я от връщането на империалистическия манталитет, от решенията, които застрашават цяла Европа", каза Коморовски, чиято страна е най-големият защитник на Украйна сред членките на Европейския съюз.

Полският президент разкритикува "руската агресия", чиято цел е "да попречи на Украйна да се развие по демократичен път".

"Само слепите не виждат в Украйна войниците, танковете и системите за противовъздушна отбрана на агресора", допълни той.

"Западният свят трябва да разбере, че ще бъде в безопасност само ако Украйна е в безопасност", каза Коморовски и прикани ЕС да остави отворени вратите си за тази бивша съветска република.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

225

Анонимен

преди 9 години

Да имаше комютри -бяха номер едно в Камерун.и северна корея

224

Анонимен

преди 9 години

До украинецАко ти си украинец, аз съм сомалиец! Нашенски *** си, ама не ставаш и за рециклиране. Кажи на някой поляк, че Лвув е изконно украински град, ама преди това ме повикай да гледам сеир! Пелтечиш за Волынь. Я поразкажи нещо, та ние, полуграмотните червени *** (тази думичка те издава напълно!) да научим нещо! И за Галичината! Може да добавиш и за Бабый Яр! "Снимай портки, гнида!" - от финала на "Епифановские пороги" на Андрей Платонов. Само, дето няма да разбереш нищо - на руски е

223

Анонимен

преди 9 години

До Мишо САЩ е помагал на Русия през втората световна не от любов към Руския народ а заради собствените интереси ако бе паднал СССР то Германия и Япония щяха да си поделят САЩ западното тихоокенско крайбрежие на Япония Източното атлантическо на Германия на американския долар ще ше да има пречупен кръст. А България загуби от американската хегемония днес българите са изчезващ вид .....били сме по добре и при Хитлер и Сталин държавата не ни е била застарашена от изчезване

fallback