Снимка: Reuters, архив
fallback

Турското главно мюфтийство (Диянет) издаде фатва, с която обяви използването на тоалетна хартия за допустимо в рамките на исляма, предаде "Хюриет".

Но все пак мюфтийството напомни, че за да бъде една молитва легитимна, тялото и дрехите на човека, който се моли, е задължително да бъдат чисти и затова хигиенизирането трябва да се извършва с вода.

"Ако не може да намерите вода, се допуска използването и на други средства за почистване. Въпреки че според някои източници хартията не е уместна като почистващ материал, а е по-скоро за писане, все пак няма проблем да я използвате", е посочено в документа.

В края на март пък Диянет заяви, че разрешава почистващите препарати с алкохол, но подчертаха, че пиенето на алкохол е строго забранено от ислямската религия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Христо Гатев

преди 8 години

А къде сме ние та се смеем на Турция бихте ли ми казали?

64

Христо Гатев

преди 8 години

До KOM6IATAПича е прав, по скоро ние в България живеем в каменната епоха Турция със светлинни години по напред от нас те са представители на Г20 и са втората сила в NATO след Aмерика за по глупавите и бавните да уточня Америка в NATO е най силната държава на второ място след Американците е Турция най силната държава след Америка :)

63

Анонимен

преди 9 години

До KOM6IATA Извинете вие откъде пишете ????? Тука е България

fallback