Снимка: Reuters, архив
fallback

Консервативната партия Съюз за народно движение на бившия президент Никола Саркози и съюзниците й печелят днешния втори тур на изборите за местни власти във френските департаменти, предаде Ройтерс, като цитира екзит пол на социологическата агенция Се Ес А.

Партията СНД и съюзниците й ще управляват в между 64 и 70 департамента от общо 101, в сравнение с досегашните 41.

Крайнодесният Национален фронт на Марин льо Пен може да спечели най-много два департамента.

Управляващите социалисти на президента Франсоа Оланд търпят сериозно поражение и се очаква да загубят половината от общо 61 департамента, където имаха мнозинство досега.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 години

Националния фронт са протежета на Русия, защото и тях *** ги финансира, както наш Болен

8

циника

преди 9 години

Не знам защо се твърди,че Националния фронт са протежета на Русия. Тази организация съществува във Франция от 40 години и като цяло винаги има 15 до 20 % подкрепа в обществото.Да не говорим как преди 15-ина години за малко да излъчат президент и само намесата на левите избиратели, които гласуваха за Ширак спасиха Франция от крайнодесен водач. От другао страна по изявленията на Саркози във връзка с украинската криза изглежда, Франция ще има много по-гъвкава позиция при евентуално негово управлени

7

Анонимен

преди 9 години

Франция и Германия отдавна не са това, което бяха в нашите представи.Те предадоха всичката индустрия на Китай и сега се опитват да запазятнякакво равновесие чрез борсови игри и цени на жилищни имоти.Балона ше се пукне скоро и хората ще разберат, че най-важното в една държавна икономика е производството, а не услугите.

fallback