Дариус Вълков. Снимка: Reuters
fallback

Румънската прокуратура арестува бившия финансов министър Дариус Вълков, съобщи Ройтерс. Той е обвинен в незаконно ръководене на бизнес по време на мандата си като министър и във вземане на подкупи като кмет на южния град Слатина. Вълков отрича всички обвинения.

В сейфа на министъра са открити $ 90 хиляди в брой, 3 кг злато и картина на Пиер-Огюст Реноар. Разследването срещу Вълков започна в началото на март.

Според прокуратурата той е взел 2 млн. евро срещу уреждане на фирма с договор за изпълнение на държавна поръчка, когато е бил кмет.

Дни след като разследването започна, политикът напусна министерския пост. В момента функциите на финансов министър изпълнява премиерът Виктор Понта, който поясни, че е трудно да се намери “камикадзе”, който да заеме поста.

През последните две години в Румъния за корупция бяха осъдени няколко държавни чиновници, включително бившият премиер Адриан Нъстасе, както и десет министри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 9 години

Обаче на Бойко Борисов хич не му харесва румънският модел,щото всички политици начело с него трябва да влезнат в затвора.Питам се колко дълго можеш да грабиш народа си и страната си безнаказано.Дори в латинска америка режимите не властват толкова дълго като в България.

31

Анонимен

преди 9 години

Мъка ми е ей! Вече и румъния е пред нас само ние си останахме в калта с таз подкупна *** която е в паралмента...

30

тито

преди 9 години

До weraТи въобще знаеш ли къде се намира град Слатина? Какви велики сили,каква орязана татковина,боже,боже!

fallback