Снимка: архив, Reuters
fallback

Двама словенски граждани са поискали убежище в Беларус, която понякога е определяна като "последната диктатура в Европа". Те са се опитали да преминат с лодка реката, разделяща Полша от тази бивша съветска република, предаде АФП.

В съобщение на беларуските гранични власти се посочва, че става дума за майка и син, които са искали това "да стане възможно най-бързо и затова не са се обременявали с административни стъпки".

Те носеха 5000 евро, компютър и монитор, няколко мобилни телефона и лични вещи, се казва в съобщението.

Двамата са стигнали до границата между Полша и Беларус с автомобил "Ситроен", а след това са се качили на лодка, за да преминат нелегално реката, разделяща двете страни. Те са били задържани от беларуските гранични власти.

Майката и синът са решили да поискат убежище в Беларус още докато били в Словения, се посочва в съобщението. Мотивите за искането за убежище не са уточнени.

Беларуските власти са заявили, че проучват молбата и се опитват да изяснят случая.

Беларус се ръководи с желязна ръка от 1994 г. насам от президента Александър Лукашенко и е обект на международни санкции заради репресии срещу опозицията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 9 години

Минският тракторен завод (МТЗ) доставя трактори в Салвадор, Алжир, Гвинея, Гърция, Коста Рика, Малайзия , Иран., Венецуела Бразилия., Канада, Австралия, Полша, Литва, Сърбия, Ирландия, Естония, Судан,Норвегия, Румъния, Испания, Белгия Сирия. Най-големият вносител е Пакистан. 15 % от световното производство на трактори е в Беларус.

28

езичник

преди 9 години

не е странно. просто сега е ред на беларус.

27

БГ

преди 9 години

БЕЛАРУС Е МНОГО ПО РАЗВИТА ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛНО СТРАНА ОТ 80% ОТ ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО МЕ ИЗНЕНАДА КАТО ВЛЕЗОХ В СТРАНАТА Е ЧЕ Е СУПЕР ЧИСТО И ПОДРЕДЕНО ВСИЧКО СИ Е НА МЯСТО КРАСОТА ,МНОГО УМНИ И СПОКОЙНИ ХОРА МОГА ДА ВИ КАЖА ЧЕ ЩВЕЙЦАРИЯ ПАСТИ ДА ЯДЕ ЗАЩОТО ТАМ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ СЕ НАПЪЛНИ С ИМИГРАНТИ.

fallback